Plněné cuketové rolky

Napsal

Plněné cuketové rolkyPo letní sezóně vám určitě zbyly ze zahrádky vypěstované cukety. Nebaví vás je dělat stále stejně? Zkuste vyrobit plněné cuketové rolky. Hlavní jídlo zvládnete připravit za hodinu a upéct za 20 minut.

Potřeby pro dvě osoby:

250 gramů středně velké cukety
Jódová sůl
70 gramů sýru feta, což je měkký ovčí sýr
250 gramů rajčatových kousků z konzervy
Jedna lžička oleje k potření
Čtvrt svazku bazalky
Jedna zarovnaná lžička pšeničného škrobu
Jeden stroužek česneku
Pepř
Jedna polévková lžíce vinného octa
30 gramů eidamu (s obsahem 30 procent tuku v sušině)

Postup

Cuketu omyjeme, očistíme a škrabkou nastrouháme podélně na tenké plátky. Takto připravenou cuketu blanšírujeme asi jednu minutu v osolené vodě, prudce ochladíme studenou vodou a osušíme. Ovčí sýr nakrájíme na malé kostičky a kousky rajčat necháme odkapat.
Troubu předehřejeme na 220 °C (horkovzdušnou troubu na 200 °C, plynovou na 4. – 5. stupeň). Dále Gratinovací formu nebo dvě malé formy potřeme tukem.
Bazalku opláchneme vodou, otřepeme do sucha a lístky nakrájíme na proužky. Rajčata, bazalku a škrob smícháme dohromady. Pak oloupeme česnek a prolisujeme do směsi. Silně okořeníme solí a dochutíme pepřem a octem.
Plátky cukety rozložíme a poklademe na ně vždy po jedné až dvou lžičkách rajčatové směsi a sýru feta. Pak opatrně srolujeme. Rolky postavíme kolmo do formy vedle sebe.
Zbytek směsi rozdělíme mezi rolky a posypeme je nastrouhaným eidamem. Připravené rolky necháme v troubě asi 20 minut zapékat.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *