Ostrá omáčka pebre a sopaipillas

Napsal

Ostrá omáčka pebre a sopaipillasZkuste si čas od času dopřát nějaké exotické jídlo, které bude chutnat nejen vám, ale i vaším známým! Ostrá omáčka pebre a sopaipillas je pro vaši kuchyni to pravé spestření. Dejme se tedy do toho!

Omáčka

Potřebujeme:

2 červené pálivé papriky, 2 velké oloupané stroužky česneku, 2 šálky čerstvého nasekaného koriandru, 4 jemně nakrájené cibulky, 1 lžička sušené dobromysli, 2 lžíce oleje, 2 lžíce vinného octa, sůl, mletý pepř.

Postup přípravy:

Rozmixujeme nebo umeleme společně papriky a česnek, přidáme ostatní suroviny, promícháme, popřípadě opět rozmixujeme se čtvrtinou šálku studené vody. Servírujeme v misce.

Placky sopaipillas

Potřebujeme:

1 šálek vařeného pyré z cukety, 1 šálek hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce margarínu, 1/4 lžičky soli, olej na smažení.

Postup přípravy:

Smícháme vařečkou v míse cuketové pyré, mouku, prášek do pečiva, sůl a margarín, utvoříme kouli, z ní válečky jako prsty. Propícháme je vidličkou a smažíme v oleji do zlatova, hotové otřeme od oleje do ubrousku. Placky namáčíme do pebre, zapíjíme ryzlinkem.

Pro kreolskou, tj. venkovskou kuchyni je charakteristické větší množství luštěnin a zeleniny na úkor masa. K husté silné polévce nabídněte chléb či pečivo.

Dobrou chuť!

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *