Noky s omáčkou Arrabbiata

Napsal

Noky s omáčkou ArrabbiataChcete si pochutnat na něčem zdravém, ale zároveň praktickém? Vyzkoušejte tento jedinečný recept na noky s omáčkou Arrabbiata, který jistě zachutná i vám.

Potřebné suroviny pro 4 porce

2 balení hotových bramoborových noků
Omáčka: 1/2 menší mrkve
1 menší celer
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
500 g středních rajčat
50-100 g anglické slaniny
8 lístků bazalky
sůl

Postup přípravy

1) Mrkev a celer oloupejte, omyjte a nakrájejte na nudličky. Česnek oloupejte a příčně nakrájejte na jemné plátky. Chilli papričku omyjte, osušte a rozřízněte. Odstraňte z ní semínka a nakrájejte ji též příčně na nudličky. Slupku rajčat na oblé straně nařízněte do křížku, dejte do misky, spařte vroucí vodou a ihned prolijte studenou vodou. Oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky. Lžičkou můžete z rajčat odstranit semínka, dužinu nakrájejte na kousky.

2) Slaninu nakrájejte na nudličky a v mírně zahřáté pánvi je za stálého míchání nechte na mírném ohni rozpustit. Škvarečky ponechte na pánvi. Přidejte mrkev, celer a na mírném ohni vše legce poduste. Přihoďte nakrájenou chilli papričku a česnek, chvilku smažte a nakonec přidejte nakrájená rajčata. Osolte, občas zamíchejte a pomalu nechte pokličkou vydusit.

3) Noky uvařte podle návodu a podávejte je s omáčkou, ozdobené bazalkou. Můžete je ozdobit i opečenou rajčatovou slupkou.

Dobrou chuť!

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *