Mexické chilli

Napsal

Mexické chilliPřinášíme vám exkluzivní recept na mexické chilli v takové podobě, na které si opravdu pochutnáte! Můžete jej kombinovat s různými přísadami a nejlepší na něm je, že se jedná o recept, který se dá také částečně zařadit do zdravých pochoutek, jelikož obsahuje trávení prospěšné koření a spoustu dalších tělu užitečných přísad. Tak vzhůru do toho.

Suroviny

• olej, 3 velké cibule
• 1 velká paprika
• 1,2 l vody
• 1-2 celé hlavičky česneku
• 300g fazolí
• 1 bobkový list
• 1 lžička koření bazalky a kari
• 1 lžička mleté červené papriky
• chilli papričky, mořská sůl
• 3 velká rajčata
• 2-3 šálky rajčatové šťávy
• bílý jogurt

Postup přípravy

Vezměte si jeden větší hrnec a na oleji opražte nastrouhanou cibuli, pokrájenou papriku a prolisovaný česnek. Přidejte vodu, předem namočené fazole a koření: 

Rozsekaný bobkový list, bazalku, kari, mletou červenou papriku a chilli papričky podle chuti.

To vše osolte mořskou solí a nechte podusit. Až vám fazolky začnou měkknout, přidejte pokrájená rajčata a rajčatovou šťávu. Povařte dokud fazolky trochu nezměkknou. Můžete podávat ochucené jogurtem a se salátem.

Příloha

Jedna z nejstylovějších mexických příloh jsou údajně kukuřičné placky – tortilly nebo kukuřičné placky – Tacos. Pokud byste chtěli však zvolit jinou přílohu, můžeme vás ujistit, že jídlo je velmi chutné i s celozrnným chlebem, nebo celozrnnými těstovinami. Zde záleží na vaší fantazii a chuťových buňkách.

Přejeme dobrou chuť!

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *