Barevné nudle se zeleninovou omáčkou

Napsal

Barevné nudle jsou vhodné jako hlavní jídlo. Připravíte ho za 40 minut.

Potřeby pro dvě osoby

dvě mrkve
100 gramů celeru
Jeden malý pórek
Jeden stroužek česneku
Jedna cibule
Jedna malá plechovka loupaných rajčat
Jedna polévková lžíce řepkového oleje
Dvě lžíce rajského protlaku
Jeden bobkový list
Jódová sůl
Černý pepř
200 gramů celozrnných pestrých nudlí

Postup

Mrkev a celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme a podélně rozpůlíme. Důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek a cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na kostičky.
Rajčata slijeme z konzervy, šťávu přitom zachytíme, a nakrájíme na malé kousky. Ve velké teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme cibulku a česnek a smažíme do měkka. Pak přidáme zeleninu, kromě rajčat, a za stálého míchání smažíme tři minuty.
Rajčatový protlak zamícháme. Rajčata i se šťávou vložíme do pánve a přidáme bobkový list. Omáčku osolíme a opepříme a bez pokličky za občasného míchání necháme čtvrt hodiny zavařit do husta.
Mezitím uvaříme nudle v osolené vodě podle návodu na balení. Zeleninovou omáčku dochutíme a vyjmeme bobkový list. Nudle slijeme, necháme krátce odkapat a nachystáme na talíře spolu s omáčkou.

TIP: Připravte nejlépe dvojitou nebo trojitou porci zeleninové omáčky, zbytek můžete snadno zmrazit do zásoby. Zeleninová omáčka chutná také s oloupanými brambory, grilovaným masem nebo rybou. Omáčku můžete také zjemnit čerstvými bylinkami a zeleninu vystřídat podle sezóny.

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *